Dorka

A szőlővel és a borral való foglalkozás
nálunk családi hagyomány. A dédszüleim
öröksége ez. Ebben nőttem fel, ez vett
körül gyerekként. Sokáig meg sem fordult a
fejemben, hogy ezzel foglalkozzak, úgyhogy
elkezdtem filmelméletet és filozófiát
tanulni. Két év telt el az egyetemből,
amikor a bor elkezdett visszavonzani.
Kóstoltam és tanultam, bejártam
borvidékeket, itthon és külföldön,
megismertem sok borászt.

Dorka

Dorka és a kutya Bor az asztalon

Végül azzal a bizonyossággal mentem haza,
hogy saját döntésből szeretnék
én is szőlővel és borral foglalkozni.
Máig örülök annak a kanyarnak, ami
ide vezetett: gazdagabbá tett.
Olyan élményeket adott, amiket most
a családi borászatunkba integrálhatok.
2012 óta a családi birtok általam választott
kisebb parcelláin kezdtem el dolgozni
Tállyán, Tokaj-Hegyalján.

Táskában bor Szüret makró

A szüleim mellett és támogatásukkal,
saját elképzelések mentén zajlik ezeken a
területeken a szőlőművelés és a borkészítés.
Meghallgatjuk egymást, ők hozzák a
tapasztalatot, a hagyományt, én pedig a
lelkesedést, új elképzeléseket és azt a
nyughatatlan energiát, ami a generációm sajátja.
A bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt
pedig elkezdtem és 2018-ban diplomát
szereztem ott is. Az egyetem alatt fél évet
töltöttem Franciaországban, Lyonban, ahol
szintén szőlészetet és borászatot tanultam.

Családi szüret Szülők

2019 tavaszán Új-Zélandra utaztam,
ahol részt vettem egy szüreten.
A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a
borokon keresztül, és a szőlőben és a
borászatban is a lehető legtermészetesebb
módon dolgozni. Szerencsésnek tartom magam,
mert van lehetőségem kitekinteni, és
van hová hazatérnem. Az ország egyik
legnagyobb hagyománnyal rendelkező
borvidékére, ahol csodákat lehet művelni.

Táskában bor Szüret makró